12 Eylül 2021 Pazar

TOZ AROMALARIM

 



 Merhabalar 😊

Bugün sevdiğim ve sevmediğim aromalarımı paylaşmak istedim. Hemen konuya geçelim :)




Tereyağı Aroması: 

Tat olarak daha çok margarin kıvamında. Ama ben severek poğaçalarda ya da tuzlu pankeklerimde kullanıyorum.

Sıcak Çikolata ve Çikolata Aroması:

İkisi de benzer tada sahip. Sütlü çikolata tadında:)

Ben keklerde,kahvede ya da yulaf lapalarında kullanıyorum.

Beyaz Çikolata Aroması: 

Beyaz çikolatadan hoşlanmayan ben buna bayılıyorum. Beyaz çikolata da olan o yoğun süt ve yağ tadı sıfır olan bir beyaz çikolata düşünün :)

Ben yağsız süt ve aroma ile sıcak beyaz çikolata karışımı yapmıştım. Bu karışıma kahve de eklerseniz daha da mükemmel olur :)



Petibör Aroması

Birebir petibör desem :) Sevmeyeni yoktur sanırım :)

Ketçap Aroması:

 Ben şeker bulunan ürünleri tüketmediğim için, ketçaplarımı kendim yapıyordum. İçerik olarak bahratlarını kullansam da tam aynı tadı istediğimden bu aromayı almıştım. İyi ki de almışım. Bire bir aynı oluyor. Fakat şu an şekersiz ketçaplar aldığımdan sadece ketçap soslu yemekler yaparken kullanıyorum.

Eğer şekersiz ketçap arıyorsanız tık tık



Antep Fıstığı Aroması: 

Bu aromadan çok aşırı memnun kalmasam da kötü de diyemeyeceğim. Çünkü vanilya aroması ve tatlandırıcı ekleyip sos yaptığımda aşırı baskın olamasa da güzel bir tat veriyor. Ama olsa da olur olmasa da olur gibi :)

Fındık Aroması: 

Bayılarak kullandığım ve tekrar tekrar aldığım bir ürün. Kahve,kek,sos ya da yulaf lapası aklınıza gelebilecek her alanda kullanabilirsiniz :)



Yer Fıstığı Aroması: 

Ağır olmayan bir yer fıstığı aroması olduğunu söyleyebilirim. Ben baharat karışımlarım da kullandım genelde.. Denemek isterseniz; soğan tozu,sarımsak tozu,toz zencefil, çok az kakao ve yer fıstığı aroması karıştırıp ızgara tavuk,tuzlu kraker ya da fırında sebze yaparken kullanıyorum.

Tabi Muzlu&Tarçınlı kek yaparken de kullandığımı atlamamalyım :))

Tütsü Aroması: 

Daha önce de söylediğim gibi soslarım eskiden evde yapıyordum. Buna barbekü sos da dahil:) Bu aromayı da köfte ya da barbekü sos yaparken kullanıyordum :)



Krema Aroması: 

Bir sevdiğim aroma daha :) Kullanım alanı açısından çok alanda kullanılabilir. Ama ben genel olarak yoğurtlu dondurmalarımda ya da kendi yaptığım yağsız süt tozlu kahve karışımlarımda kullandım. Her ikisinden de memnun kaldım.



Hindistan Cevizi Aroması: 

Hindistan cevizi aşığı olarak garip bir şekilde bu aromayla aramız pek iyi değil. Tat olarak sevilebilir olsa da ardından gelen toz yumuş hissiyatı hiç hoş değil :D



Bal Aroması:

Çok yüksek beklentim yoktu. Çünkü bal sevmem :D Tarçınla karıştırdığımda garip bir şekilde ekşi bir tat aldım. Ama toz hardal,soğan ve sarımsak tozu ile yaptığım baharat karışımına eklediğimde bayılarak kullandığım bir aroma oldu:)

Kaymak Aroması: 

Kaymak aromasından da beklentim yoktu. Çünkü kaymak da sevmem :D Ama tat olarak bisküvi aralarındaki krema ile aynı tat verdiğinden aşk yaşıyoruz :)

Karamel Aroması: 

Karameli sade olarak sevmesem de tarçınla uyumuna bayılıyorum. Alırken de tek düşüncem tarçınlı karamel aromalı kurabiyeler yaparken kullanmaktı. Severek kullanıyorum.



Ceviz Aroması: 

Bunu da kekler ya da pankeklere kullanmak için almıştım. Fakat keklere kullandığımda sevemedim. Tekrar şans vermek için cevizli kahvaltılık soslardan yapıp aromadan ekledim. Ve nooooo :/ Almayınız efendim :D

Süt Aroması: 

Ne amaçla aldığımı hatrlamıyorum:D Yulaf laparım için almış olsam süt tadından hoşlanmıyorum. Kullandımmı onu da hatırlamıyorum :D

Tereyağlı Karamel Aroması: Tamamen saçmalık. Tereyağlı karamela tadında olur diye almıştım. Ki onu da sevmem :D Ama sade ve sadece tereyağı yani margarin tat ve kokusuna sahip. Almanıza asla gerek yok!

Susam Aroması:

Bunu alırken tek düşüncem dr oetker'in susamlı mahlepli kabartma tozundan yapmaktı :) Evet kabartma tozunda bile şeker var! Ama maalesef umduğumu bulamadım. Ve sen de bizimle değilsin :D


Aromaları bu kadar anlatmışken almak isteyenler için tık tık


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...