18 Aralık 2018 Salı

Düzenli Olarak Check Up Yaptırmanın Önemi



Düzenli sağlık muayeneleri, genel sağlığınız için faydalı olduğu kadar önemlidir de. Check-up yaptırmak doktorların herhangi bir sağlık sorununu erken teşhis etmelerini sağlar. Check-up'lar, hastanın mevcut sağlık durumunu ve risklerini kontrol etmek için önleyici taramalar ve fiziksel muayeneler de dahil olmak üzere birkaç farklı test içermektedir. Herhangi bir sorun bulunursa, doktorunuz tedavi planları ve gelecekteki sağlık sorunlarını önleyebilmeniz için size gerekli bilgiyi verecektir.



Yaygın Olarak Kullanılan Check Up Testleri

  • Kan testleri
  • Kolesterol seviyesi kontrolleri
  • Kadınlar için servikal smear testleri (Pap testleri)
  • Vücut kitle indeksi (VKİ) ve obezite testleri
  • Diyabet kontrolleri

Daha spesifik sağlık sorunlarınız varsa, doktorunuz bunları size bildirecek ve gerekli kontrolleri yapacaktır.



Check Up Yaptırmanın Faydaları Nelerdir?

  • Günümüzde doktorların karşılaştığı tıbbi vakaların çoğu, stres düzeyimizle ilgilidir. Artan stres seviyeleri; yüksek tansiyon ve hipertansiyon, ruhsal bozukluklar, kilo problemleri, kalp hastalığı, Alzheimer hastalığı, diyabet, depresyon, gastrointestinal problemler ve astım gibi birçok ciddi zihinsel ve fiziksel sorunlara neden olabilir. Düzenli sağlık kontrolleri yani check up’lar, bu sorunları şiddetli hale gelmeden evvel teşhis edebilir ve stresle ilgili hastalıkların etkili bir şekilde yönetilmesine ve bunlarla mücadele etmenize yardımcı olabilir.
  • Birçok kişi için, yüklü bir fatura ile karşılaşılacağı düşüncesi, bir check up randevusunu ertelemek için yeterlidir. Bununla birlikte, sağlık hizmetlerinde tasarruf edebileceğiniz çeşitli yollar vardır. Kontroller aynı zamanda uzun vadede bol miktarda para biriktirmenizi sağlayabilir, çünkü düzenli olarak check up yaptırmak, ameliyat veya daha kapsamlı tıbbi müdahalelerin risklerini azaltarak, potansiyel sağlık sorunlarını en aza indirmeye yardımcı olur. İndirim fırsatlarından yararlanmak, yaşadığınız bölgedeki check up ve diğer sağlık harcamalarından tasarruf etmenizi sağlayacaktır.


Diş kontrolleri
Diş hekimini ne sıklıkla ziyaret etmeniz gerektiğini bilmek bazen zor olabilir. Diş Hekimliği Araştırmaları Dergisi'ne göre, diş hekimini ziyaret ettiğiniz süre, periodontal hastalık risk düzeyinize bağlıdır. Birçok kişi her altı ayda bir ziyaret yapılması gerektiğini söylese de, diş sorunları olan kişilerin dişlerini daha düzenli olarak kontrol ettirmeleri gerekebilir. İyi bir ağız sağlığı vücudunuzun genel sağlığında da önemli bir rol oynar. Bu nedenle check up randevularınıza diş hekiminizi de dahil etmeniz daha sağlıklı olur.



Göz kontrolleri
Görme yetisi yaşla birlikte bozulma eğilimi gösterir. Glokom, katarakt, diyabetik retinopati ve maküler dejenerasyon gibi ciddi göz rahatsızlıkları ilerleyen yaşlarda daha sık görülür. Bu nedenle 65 yaşından büyük kişiler, her yıl check up randevularına göz kontrollerini de eklemelidirler.

Check up ile ilgili daha ayrıntılı bilgi alabilmek ve check up fiyatlarına göz atabilmek için Acıbadem Hastanesi’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Hep ertelediğim ama yapmam gereken bir sağlık kontrolü, bir de burada siz bahsedince daha fazla ertelemem gerektiğini düşünüyorum...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle sağlık ihmal edilmemeli en nihayetinde ihmal ettiğimizde yine bize dert...
      Sevgilerimle..

      Sil

Hoşgeldiniz :)
Beni yalnız bırakmayan yorumlarınız için şimdiden çoook teşekkür ederim ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...