13 Aralık 2018 Perşembe

TATLI-EKŞİ SOS TARİFİ


⤇MALZEMELER


150-200 gram domates salçası
75 gram Balsamik sirke
☂ 2.5 kapak (250 gram şekere eşdeğer) sıvı tatlandırıcı
 ☂ 25 gram hardal
 ☂ 25 gram glutensiz (tamari) soya sosu
 ☂ 1 çay kaşığı garam masala
 ☂ 3 çay kaşığı soğan tozu
 1 çay kaşığı granül sarımsak tozu
 1 çay kaşığı tütsü aroması
 5 gram acı sos
 9 gram xanthan gum
 2 gram ketçap aroması
 8 gram tuz
1 çay kaşığı kereviz tohumu
1 çay kaşığı kereviz sapı tozu
 2-3 çay kaşığı toz tatlı/acı biber
 650 ml su  




HAZIRLANIŞI

Su ve xanthan gum kıvam alana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. 
Ilınan karışıma bütün malzemeler eklenir ve blenderdan geçirilir.
Ve hazııır  





NOT
Xanthan gum kullanmaz istemezseniz,tercih ettiğiniz bir nişasta (daha fazla miktarda) kullanabilirsiniz. Tatlandırıcı yerine kullanılacak şeker miktarını zaten yazdım :)

Xanthan gum'ı almak isterseniz, buradan alabilirsiniz ☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz :)
Beni yalnız bırakmayan yorumlarınız için şimdiden çoook teşekkür ederim ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...