☂ 150-200 gram domates salçası
☂75 gram Balsamik sirke
☂75 gram Balsamik sirke
☂ 2.5 kapak (250 gram şekere eşdeğer) sıvı tatlandırıcı
☂ 25 gram hardal
☂ 25 gram glutensiz (tamari) soya sosu
☂ 1 çay kaşığı garam masala
☂ 3 çay kaşığı soğan tozu
☂ 1 çay kaşığı granül sarımsak tozu
☂ 1 çay kaşığı tütsü aroması
☂ 5 gram acı sos
☂ 9 gram xanthan gum
☂ 2 gram ketçap aroması
☂ 8 gram tuz
☂ 1 çay kaşığı kereviz tohumu
☂ 1 çay kaşığı kereviz sapı tozu
☂ 2-3 çay kaşığı toz tatlı/acı biber
⤇HAZIRLANIŞI⤆
Su ve xanthan gum kıvam alana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
Ilınan karışıma bütün malzemeler eklenir ve blenderdan geçirilir.
→NOT←
Xanthan gum kullanmaz istemezseniz,tercih ettiğiniz bir nişasta (daha fazla miktarda) kullanabilirsiniz. Tatlandırıcı yerine kullanılacak şeker miktarını zaten yazdım :)
Xanthan gum'ı almak isterseniz, buradan alabilirsiniz ☺
Xanthan gum'ı almak isterseniz, buradan alabilirsiniz ☺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Hoşgeldiniz :)
Beni yalnız bırakmayan yorumlarınız için şimdiden çoook teşekkür ederim ♥