28 Aralık 2018 Cuma

PROTEİN KEK- BROWNİE TARİFİ


MALZEMELER

6 Yumurta
400 gram yağsız süzme yoğurt
150 gram süt
100 gram kakao (tercihen dark)
150 gram protein tozu
1 kapak/2 kaşık sıvı tatlandırıcı
1 paket kabartma tozu
9-10 damla vanilya/fındık aroması




➤HAZIRLANIŞI➤

Yumurta, tatlandırıcı ve aroma 5 dakika boyunca çırpılır.
Sonra sırasıyla süzme yoğurt ve süt eklenip tekrar karıştırılır.
Kuru malzemeler eklenip tekrar karıştırılıp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.


NOT:
Kekin ortası yumuşakken çıkarmanız tavsiye olunur.
Aksi takdirde protein tozu ve kakao tüm sıvıyı bekledikçe çekeceği için kuppkuru bir keke maruz kalırsınız ☺☺☺☺



1 yorum:

Hoşgeldiniz :)
Beni yalnız bırakmayan yorumlarınız için şimdiden çoook teşekkür ederim ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...